Kerstmarkten agenda Nederland 2018

Kerstmarkten agenda Nederland 2018

Welke kerstmarkten in Nederland moet je zien?

Kijk ook voor de mooiste kerstmarkten in Duitsland naar deze agenda: klik hier 1. Valkenburg Datum: 16 november 2018 t/m 6 januari 2019 Omschrijving: kerststad Valkenburg is een jaarlijks samenwerkingsverband van 7 grote en unieke kerstactiviteiten tijdens de kerstperiode in Valkenburg. De oorsprong van deze samenwerking ligt bij de oprichting van Stichting kerststad Valkenburg. 2. Maastricht Datum: 1 december 2018 t/m 31 december 2018 Omschrijving: De kerstmarkt van Maastricht wordt ook in 2018 weer gehouden. Dit jaar zal er nog meer sfeer en beleving zijn in Magisch Maastricht. 3. Dordrecht Datum: 14 December 2018 t/m 16 December 2018 Omschrijving: De Dordtse binnenstad wordt volledig omgetoverd in de kerstsfeer tijdens de Kerstmarkt. De honderden monumenten en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes. 4. Country & Christmas Fair Datum: 20 November 2018 t/m 25 November 2018 Omschrijving: De gezelligheid van weelderige kerstbomen met lichtjes, zilverslingers en glimmerballen. De geur van glühwein, poffertjes en warme wafels. Het stemmige Dickens-koor. De vrolijke belletjes van Jingle Bells. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair komt u weer helemaal in de stemming! 5. Dickens Festijn Deventer Datum: 15 & 16 December 2018 Omschrijving: De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. 6. Leiden Floating Fair Datum: 15 December 2018 t/m 27 December 2018 Omschrijving: De Leidse kerstmarkt is de enige en grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Vanwege dit unieke karakter is dit ook de enige kerstmarkt waar vandaan je gezellige winterse rondvaart kunt maken met glühwein of warme chocomel. Leuk om te bekijken: Kerstboom & biowijn in kist Boom in glazen buisje Bureau kerstboompje in jute zak

Kerstmarkt Valkenburg

16 November 2018 t/m 6 Januari 2019 De meest bijzondere kerstmarkt in Nederland vind je in Valkenburg. Aan de voet van de Cauberg ligt de Gemeentegrot en Fluweelengrot. Hier wordt jaarlijks de oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa georganiseerd. Laat je verrassen door de lichtjes, de prachtige decoraties en de setting waarin dit wordt georganiseerd. Naast de kerstmarkt is er elke woensdag- en zaterdagavond ook een bovengrondse Christmas Parade die door het centrum van Valkenburg trekt.

Kerstmarkt Maastricht

1 December 2018 t/m 31 December 2018 Er zal een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. De kerstmarkt zal een nostalgische uitstraling krijgen omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. Kortom een reden om het Vrijthof dit jaar tijdens Magisch Maastricht te bezoeken. Maastricht is een heerlijke sfeervolle stad, met gezellige winkels om alvast wat kerst inkopen te doen!

Kerstmarkt Dordrecht

14, 15 en 16 December 2018 De grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland is in Dordrecht! Bijna 250 kramen en pagodetenten vol kerstcadeaus, muziekoptredens en warme lekkernijen zorgen naast alle kerstbomen en verlichting voor een heerlijke kerstsfeer. De Xmas sing-a-longs op het Stadhuisplein maken het compleet.

Country & Christmas Fair

14, 15 en 16 December 2018 Genieten van de winterse sfeer van Anton Pieck, in de lommerrijke tuinen van Kasteel de Haar. Wandelen langs de sfeervolle, verwarmde stands met de mooiste brocante, antiquiteiten, sieraden, outdoorkleding, kerstcadeaus en de heerlijkste wijnen en delicatessen. Een verrukkelijk dagje uit in de mooiste tijd van het jaar!

Royal Fair Den haag

24 t/m 23 December 2018 De Royal Christmas Fair is gesitueerd in het historisch hart van Den Haag. Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats en het Plein.Een dagje naar de mooiste kerstmarkt van Nederland is zo een geweldig dagje of nachtje Den Haag! Met de mogelijkheid om naast de sfeervolle Royal Christmas Fair en de genoemde attracties nog uit te waaien aan het strand op Scheveningen.

Dickens Festijn Deventer

15 & 16 December 2018 De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen op zaterdag 15 en zondag 16 december ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

Leiden’s drijvende kerstmarkt

15 & 16 December 2018 De Leidse kerstmarkt is de enige en grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Vanwege dit unieke karakter is dit ook de enige kerstmarkt waar vandaan je gezellige winterse rondvaart kunt maken met glühwein of warme chocomel. Direct grenzend aan de kerstmarkt ligt de tevens drijvende ijsbaan. Op de kade staat een nostalgische kermis om het dagje uit compleet te maken. Leiden, winnaar ‘Beste Kerstmarkt van Europa 2016’ Om de kerstsfeer te verhogen wordt in de ‘muziekstal’ op de kerstmarkt dagelijks live-muziek geprogrammeerd. In de weekenden van 16/17 en 23/24 december staan daarnaast in het centrum van Leiden diverse koren tijdens de bekende ‘korenweekenden’. Dus het is dan niet alleen gezellig winkelen op de kerstmarkt, maar ook in de rest van de binnenstad. De kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in het historische centrum van Leiden trok in 2016 123.000 bezoekers.