Waar vieren ze kerst in de zomer?

Waar vieren ze kerst in de zomer?

We hopen jaar in jaar uit weer op een witte kerst en deze komt maar zelden. Elders in de wereld gaat dit heel anders. Kerst wordt namelijk over de hele wereld eind december gevierd. Op het noordelijk halfrond is het dan winter maar op het zuidelijk halfrond is dat juist de periode waar het zomer wordt. Dat kunnen we ons misschien maar lastig voorstellen maar ook daar wordt kerst gevierd. Daarom geven we een antwoord op de vraag: ā€œWaar vieren ze kerst in de zomer?ā€

Waar wordt kerst gevierd in de zomer?

Die vraag is al deels beantwoord, namelijk op het zuidelijk halfrond vieren ze kerst in de zomer. Dit komt omdat in de decembermaand de zon pal boven het zuidelijk halfrond staat, daardoor is het op dat moment zomer op het zuidelijk halfrond.

Hoe vieren ze dan kerst als het zomer is?

Australiƫ

In Australiƫ is het dik 20 graden Celcius tijdens kerstmis en toch is hun kerstmis iets wat je moet meemaken. Australische families beginnen 1e kerstdag in de zon. Samen met de familie barbecueƫn met de lunch voordat ze weer het zwembad in duiken. Kerst is misschien niet het meest feestelijk in Australiƫ, maar het gaat meer om het ontmoeten van familie.

Braziliƫ

Ze weten in BraziliĆ« goed hoe ze kerst moeten vieren. Ze doen dit met veel festiviteiten en veel gezelligheid, en dat terwijl het buiten gewoon rond de 30 Ā°C is! Het kerstfeest begint eigenlijk al op 1 december wanneer de grootste drijvende kerstboom ter wereld aankomt in de haven van Rio de Janeiro. Deze boom is wel 85 meter lang en gevuld met meer dan een miljoen lichtjes!

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika vieren ze kerst op een ietwat andere manier. Het is niet de meest kerstmis-achtige plek ter wereld maar ze weten zeker hoe ze er een leuk feestje van moeten maken. Dit doen ze door gezellig samen te lunchen in de zomersferen.

De Filipijnen

Misschien wel het meest feestelijke land dat er is in de kerstperiode. De locals vieren de leukste tijd van het jaar zo lang als het maar kan, ze beginnen soms al in september! Wie wil nou niet maandenlang kerstmis!

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is ƩƩn van de mooiste plekker ter wereld, iedereen kan verliefd worden op dit land. En dat zeker in de kerstperiode! Kerst valt in de warmste tijd van het jaar en net als in Australiƫ draait het om samenzijn met familie en vrienden terwijl ze genieten van een heerlijk zonnetje en de prachtige natuur.

Maleisiƫ

In tegenstelling tot de meeste landen in de wereld wordt kerst hier gevierd op 24 december. In de periode voor deze dag wordt elk plein en elke centrum prachtig versierd, ook staan er zangers op elke hoek. De sfeer die er in Maleisiƫ hangt is het zeker waard om er een keertje rond te hangen tijdens kerst.

Hawaii

Op zoek naar een tropische kerst? Zoek dan niet meer verder, op Hawaii heb je hem gevonden. Hawaii is de plek waar je vanaf een restaurant aan het strand kunt genieten van de zonsondergang. Tijdens kerst lig je lekker relaxed op het strand. Kerst op Hawaii is de meest relaxte manier om kerst te vieren! Relaties, klanten of collegaā€™s verrassen met kerst? Geef ze een kerstboom cadeau!