Waar komen Nordmann kerstbomen vandaan?

Waar komen Nordmann kerstbomen vandaan?

Elk jaar met kerst versieren we weer massaal onze huizen. Dit doen met lichtjes, slingers etc. maar vooral natuurlijk met een prachtig versierde kerstboom. Hier gaat bij de meeste mensen verreweg de meeste aandacht naar uit. Verreweg de populairste kerstboom is de 'Nordmann' kerstboom. Waar deze boom vandaan komt en waarom deze zo populair is leggen we je uit!

De Nordmann-spar

De Nordmann kerstboom, bekend als Nordmann-spar, Kaukasische zilverspar of Krimspar, is in 1838 geïntroduceerd door een Finse bioloog genaamd Alexander von Nordmann (vandaar de naam Nordmann). De boom werd naar West-Europa gebracht en werd daar meer en meer als kerstboom gebruikt. Dit kwam vooral omdat de naalden van de Nordmann niet zo snel uitvielen als die van de fijnspar. De Nordmann bomen:
  • De Nordmann-spar groeit langzaam, 2 keer zo traag als de kwalitatief minder goede fijnspar.
  • De naalden zijn zachter dan die van de fijnspar, plat, 1,8 tot 3,5 cm lang en hebben een stompe top.
  • De Nordmann kan tot wel 60 meter hoog worden met een stambreedte van 2 meter!
  • Één Nordmann is de hoogste boom van Europa, deze is 85 meter lang!
  • De Nordmann bomen komen vooral uit Denemarken en dat land exporteert een astronomisch aantal bomen per jaar, namelijk rond de 5 miljoen!

Kerstbomen als Kerstgeschenken

Wist je dat Kerstbomen ook goed zijn te gebruiken als Kerstgeschenken. Wij bieden Kerstboomgeschenken aan op meerdere leuke manieren en altijd mét personalisatie, bijvoorbeeld een kaartje of bedrukking naar eigen ontwerp. De Kerstboomgeschenken zijn ideaal, ze sluiten perfect aan met het Kerst thema en het zijn bovendien groene geschenken. Dit wil zeggen dat de geschenken goed voor de natuur zijn!

Kerstboomgeschenken inspiratie

We geven je wat voorbeelden hoe je Kerstbomen in kan zetten als Kerstgeschenk.

Kerstboom in geschenkdoosKerstboomdoos kerstboom

Geef een minikerstboom weg in prachtige verzenddoos. Deze kerstboom voor op het bureau wordt geleverd in een prachtige verzenddoos naar eigen ontwerp. Zo geef je een mooi boompje weg met een persoonlijk tintje!

Boompje in buisje - Let it grow!Boom in buisje - Let it grow!

Een Kerstpresentje met een persoonlijk kaartje! Dit kokertje wordt gevuld met een Kerstboomstekje en afgemaakt met een persoonlijke tag/kaartje. Zo kan elke gelukkige ontvanger gemakkelijk een eigen Kerstboom laten groeien! Het Kerstgeschenkje is al te bestellen vanaf €1.40 en vanaf 25 stuks! Bekijk het Boompje in buisje - Let it grow! »

De kerstkaart op maat!boom door de bus

Wil je een leuk, persoonlijk en groen Kerstgeschenkje versturen naar een groot aantal ontvangers via de post? Kies dan voor de Kerstkaart op maat! Dit geschenkje bestaat uit een leuk verzenddoosje, een kaart naar eigen ontwerp en een kerstboomstekje in een kokertje. Bestel de kerstkaart op maat »

Andere kerstboomgeschenken

Natuurlijk hebben wij, los van deze 3 inspiratie producten, een hoop andere leuke kerstboomgeschenken om weg te geven. Neem een kijkje tussen al onze Kerstboomgeschenken!